31. lokakuuta 2012

Synttärisankareita

Lokakuun toinen ja viimeinen päivitys. No ei se määrä mutta se laatu :)

 
Meidän vauva täytti tänään jo vuoden! Vauhti on ollut hurjaa muutenkin kuin kalenterin osalta, sillä pikkuinen on kävellyt jo pari kuukautta ilman tukea ja juttelee jo muutamia sanojakin. Lahjapaketista löytyi musta muovimopo, jonka isosisko tuunasi minni-tarroilla edes hieman tyttömäiseksi. Moposta ei ikävä kyllä ole kuvaa, mutta kovasti pidetty lahja oli.


Myös naapurin poika vietti lokakuussa jokavuotisia synttäreitään ja yllärilahjaksi virkkasin edellisenä iltana kuppikakkuja. Nämä valmistuivat ihan pojan omasta toiveesta, kun hän näki vanhemmalle tyttärelleni joskus tekemäni leivokset. Virkkasin nämä taas Sanna Vatasen nuppineulatyynyn ohjeen mukaan. Piti tehdä viisi kuten vuosiakin, mutta ilta loppui kesken. Ihana parasta tuo virkkauskäsiala ei kyllä ole, sillä pohja noista on hieman niin ja näin.


Ohje: Sanna Vatasen Jämälankakirja, cupcake nuppineulatyyny
Koukku: 2,5 mm
Lanka: erilaisia akryylijämiä
Ravelryssa: more cupcakes

Tällä hetkellä puikoilla on sukkia ja sukkia ja lisää sukkia. Ja yksi kauluri, joka ei ota valmistuakseen, koska sitä ei kukaan neulo.

17. lokakuuta 2012

Äidiltä tyttärelle

Äiti on taas laittanut. Tytär sai tietenkin oman rinkulahuivinsa, sillä houkutus neuloa toinen samanmoinen oli aivan liian suuri. Lanka on sama kuin ensimmäisessä eli teeteen Elengant. Tätä pinkkiä oli varastossa inan yli kerän ja kaiken käytin. Varaston tyhjentäminen on niiiiiin kivaa.

Ohje: vadelmakauluri by eilen tein Hanne
Lanka: kaksinkertainen teetee Elegant, pinkki 55 g
Puikot: 3½ mm
Ravelryssa: rinkulakauluri II


Tähän versioon loin 170 silmukkaa ja tein alkuun ja loppuun hieman ainaoikeaa, jotta ei rullantuisi. Rullaantuu kuitenkin, mutta eipä se nyt haittaa. Kuvat ovat taattua neljävuotiaan laatua. Oma tahto ja kuurot korvat ja niilläpä saadaan kivat kuvat. Kauluri on kaulassa nurinpäin mutta saanee noista taas selvää. Sellanen rinkula se on tämäkin. Kolmas on puikoilla.